Locatie

Playa Lagun ligt in het landelijk gedeelte van Curacao, Banda Abou. Lagun is een rustig authentiek vissersdorp, op ca. 35 minuten rijden van Willemstad en ca. 25 minuten van Hato Airport. In Lagun zijn geen hotels en disco’s. Juist vanwege de rust en de mooie ongerepte natuur kiezen mensen ervoor om in Lagun te verblijven. Appartement Bon Tata ligt aan de kleine baai Playa Lagun, een van de weinige overgebleven publieke strandjes. Het Lagun Ocean Resort is gebouwd op een rots, ca. 6 meter hoger dan het strand. Via een trap daalt u zo op het strand neer. De baai is ook in gebruik door de lokale bevolking; er wordt zwemles gegeven aan kinderen en ouderen doen er hun watergym. Ook varen elke dag de vissers van Lagun uit. De verse vis kunt u bij hen kopen.

Op het strand is het heel rustig, perfect voor een lekkere relaxte vakantie. Snorkelen in de baai is een belevenis want je ziet de mooiste vissen voorbij zwemmen. Ook voor kinderen is hier altijd wel iets te beleven en te zien. Met een beetje geluk zie je de dolfijnen voorbij zwemmen en komen de schildpadden naar de waterkant. Playa Lagun leent zich ook uitstekend voor duiken, de onderwaterwereld is hier fantastisch. Binnen 100 meter afstand bevinden zich twee duikscholen.

Het strand heeft enkele bomen, patio’s en een paar strandparasols. U kunt hier ligbedden huren voor 7,50 naf (ca. 3 euro) per dag. 50 Meter achter het strand bevindt zich duikschool Discoverdiving met het beach-/eetcafe. Hier kunt u heerlijk eten voor een schikkelijke prijs.

Op 200 meter afstand van het appartement is de kleine toko (mini-market) waar u o.a. brood kunt kopen. 100 Meter verder is de plaatselijke afhaal-chinees met ook patat en drinken. Boodschappen kunt u verder doen in het dorpje Barber waar een kleine supermarkt is (6 min. rijden) of in Tera Cora (10 min. rijden). Vlak voor Willemstad, in Julianadorp, bevindt zich Centrum, een moderne supermarkt. Achter het appartement is de bushalte waar iedere 2 uur de bus naar Willemstad langskomt. Een enkeltje Willemstad kost ca. 0,90 eurocent. Desalniettemin raden wij u aan een auto te huren.


  
goto E-Smart.nlgoto Beheren
Hosting.nl - Hosting en domeinnaamMijnHosting.nl - Hosting en domeinnaam