Algemene informatie over Curacao

Curacao biedt u een rustige alswel een actieve vakantie. Zon, zee, hagelwitte stranden, het hele jaar een aangename temperatuur, tot rust komen en vooral genieten. Maar er is echter nog meer; Curacao is een eiland met vele mogelijkheden zowel op het land als op en onder water; van luieren tot golfen, duiken, zeilen, mountainbiken, musea bezoeken of het eiland verkennen.

Klimaat

Curacao heeft een tropisch klimaat met een altijd aanwezige passaatwind en een temperatuur van ca. 29 graden. De seizoenen kunnen verdeeld worden in de droge- en de regentijd. In de droge tijd valt er nauwelijks regen. In het regenseizoen, van oktober t/m januari, valt de meeste regen meest ’s nachts. De buien duren nooit lang en zijn kort en hevig.

Vliegen

Curacao, ongeveer 10.000 km van Nederland af, maar heel makkelijk te bereiken met KLM, Martinair of Arke fly. Sommige vluchten gaan rechtstreeks, soms met een tussenlanding. In het laagseizoen kunt u soms een ticket boeken voor rond de 495 euro.

Duiken/snorkelen

Voor duikers is Curacao een zeer gewilde duikbestemming. Langs de kustlijn zijn de meest schitterende koraalriffen te bewonderen. 70 Meter van ons appartement bevindt zich o.a. duikschool Discoverdiving.

Golfen

Curacao heeft een fantastisch klimaat en een perfecte atmosfeer om te golfen. De 18 holes golfbaan van Blue Bay Curacao Golf & Beach Resort ligt naast de zee op de kliffen. Het is een prachtige 18-holes par-72 baan met fantastisch vergezichten, blinde afslagen, interessante vegetatie en geweldig mooie holes. Daarnaast bevindt zich op Curacao nog de Curacao Golf & Squash Club op Emmastad en de 18 holes golfbaan van het Hyatt Regency.

 
 
goto E-Smart.nlgoto Beheren
Hosting.nl - Hosting en domeinnaamMijnHosting.nl - Hosting en domeinnaam